NU OOK VOOR DE NIEUWE HFO1234YF – AIRCOSYSTEMEN!!!

AIRCOSERVICESilco Advance

 Veel auto’s en bedrijfswagens hebben een airco, zodat u comfortabel, geconcentreerd en ontspannend kunt autorijden. Ook uw airco heeft onderhoud nodig. Zelfs een goed werkende airco verliest tot 15% koudemiddel per jaar. Te weinig koudemiddel is één van de meest voorkomende oorzaken van een niet goed of niet functionerende airco. 90% van alle automerken schrijven dan ook 1 keer in de twee jaar airco-onderhoud voor.

Bij airco-onderhoud worden de volgende werkzaamheden uitgevoerd:

  • Het aircosysteem wordt leeggehaald met speciale apparatuur, koudemiddel en meegekomen olie worden gescheiden, gewogen en gerecycled.
  • Het aircosysteem wordt een bepaalde tijd gevacumeerd.
  • Er wordt een vacuum-lektest uitgevoerd.
  • Compressorolie wordt bijgevuld met eventueel een kleurmiddel-toevoeging.
  • Het aircosysteem wordt met de juiste hoeveelheid en soort koudemiddel gevuld.
  • De systeemdrukken worden gecontroleerd.
  • De lucht-uitstroomtemperatuur van het dashboard wordt gecontroleerd.

 

2016-04-28 14.46.52 verkleind

Het interieurfilter van de auto wordt helaas nog wel eens vergeten. Het filter is aangebracht in het kachelhuis en voorkomt dat pollen, blaadjes en stofdeeltjes in het zitgedeelte terecht komen. Dit filter raakt na verloop van tijd vervuild. Laat 1x per jaar het filter controleren/vervangen en voorkom nare luchtjes en/of een slechte luchtdoorstroming en dus een slechte ontwaseming van de ruiten.

 

Ozon

 

Na verloop van tijd kunnen er toch bacteriën en schimmels in het verdamperblok en kachelhuis ontstaan. Dit kan een onaangename geur en irritatie aan ogen en luchtwegen veroorzaken. Wij kunnen uw aircosysteem, afhankelijk van de vervuiling, op verschillende manieren reinigen. Van een luchtbehandeling met antibacteriële reinigingsmiddel tot een complete ozonbehandeling behoren tot de mogelijkheden.

 

 

Reparatie en Onderhoud

Mocht er onverhoopt toch een storing aan uw airco zijn, Autobedrijf Mobile Carfix beschikt over goed opgeleide monteurs en de modernste apparatuuleidingreparatier om uw airco snel weer optimaal te laten werken. U kunt bij ons terecht voor alle airco-systemen.

Wij hebben ook de apparatuur om aircoleidingen en slangen verantwoord te repareren! Bel of mail voor meer informatie.

 

Autobedrijf Mobile Carfix voor uw airco!

 Een goedwerkende airco in uw auto maakt autorijden comfortabel én veiliger. Met een prettige temperatuur kunt u zich immers beter concentreren. Met de AircoCheck en servicebeurten van Autobedrijf Mobile Carfix blijft uw airco goed werken en uw autorit aangenaam.